Isnin, 14 November 2011

Masalah Keputihan?

APA AGAKNYA PUNCANYA YE.....

1.  Pemakanan mengandungi banyak belacan tanpa digoreng/dibakar


2.  Pemakanan yang mengandungi ikan bilis yang tak cukup masak


3.  Lauk pauk beraneka dalam pinggan (nak2 time pegi kenduri.... )

4.  Terlalu banyak jenis makanan yang ada telur (bkn telur kg) dan serbuk perasa


5.  Kerang yang lama. Tak kenal ke? ala... yang bau kurang menyenangkan tu...


6.  Makan nasi bercampur jenis makanan laut dan daging


7.  Makan mentimun mentah dan nanas berlebihan

Kena ambil berat sket bab2 mcm ni sebab kesan keputihan sangat tak best! Tau apa kesannya?????


1.  Lendir putih kekuning2an sentiasa membasahi liang jimak dengan bau yang tidak menyenangkan


2.  Kemandulan - Ini semua ketentuan Allah... Balik semula kepada kudrat Allah!


3.  Frigid - Hilang ghairah ketika hubungan kelamin


4.  Masalah dalaman yang merunsingkan fikiran



Ada cara nak atasi sebenarnya,jangan risau. Check balik punca... kawal pemakanan seperti yang dah disebutkan dan tambah perkara2 di bawah ni pula:

1.  Elakkan bekerja sambil berdiri terlalu lama (budak2 jangan nak marah kalau cikgu Ku kejap2 duduk, kejap2 duduk ye)

2.  Buat rebusan daun sirih
      Senang je... rebus daun sirih, campur dengan air suam... nak mandi boleh selain     basuhan pada liang vagina

7 ulasan:

  1. air rebusan sirih tu untuk minum juga ke?

    BalasPadam
  2. minum pun boleh... lagi baik untuk dalaman. tapi jangan le minum hari2... selang seli le. seminggu 3 kali pun cukup

    biasanya orang minum air daun inai...supaya muka memerah cantik...dalaman pun cantik!

    BalasPadam
  3. air daun inai pernah la dengar...

    BalasPadam
  4. air sirih mmg bagus untuk wanita :)

    air daun inai juga

    BalasPadam
  5. x pernah minum...x suka ubat n herba2....nti try la..

    BalasPadam
  6. tp klo minum air akar kayu sedap...hehe

    BalasPadam
  7. erkkk.... sy tak suka air akar kayu...
    tak juga suka ubat hospital

    pendek kata..semua tak suka!

    BalasPadam